Emmaboda möbler - Om oss
0

Frakt

Fri frakt inom Sverige!

Om du handlar för över 1500 kr.

Utvalt

  • Dublin fåtölj med pall Dublin fåtölj med pall Ekornes/Stressless Pris fr. 9990 kr

  • Delta Adventure Kampanj fåt+pall Delta Adventure Kampanj fåt+pall Brunstad Pris fr. 16990 kr

Om oss

Historik

Grunden till vad som idag är Emmaboda Möbler lades redan år 1907. Oscar Carlsson startade en snickeriverkstad som låg på föräldragården i Lindehult utanför Emmaboda. Till förfogande hade han två anställda, som för övrigt var Oscars kusiner och bodde i samma by. Oscar var en skicklig möbelsnickare och  rörelsen växte sig större.

År 1913 förflyttades verksamheten till stationssamhället Emmaboda, där en möbelfabrik byggdes. De möbler som tillverkades var främst efter beställningar, men en del togs till den stora staden Karlskrona och såldes på torget där. År 1922 startades affärsverksamhet och år 1942 började möbelfabriken att serietillverka möbler för återförsäljare. Emmaboda Möbelfabrik blev främst känt för höj&sänkbara bord samt matbord av hög kvalitet. Oscar var en sinnrik uppfinnare och registrerade en rad patent på sina höj&sänkbara bord.

Emmaboda Möbler fortsatte att utvecklas och år 1942 var det dags för nästa generation att ta över. Svea Svensson och Osvald Carlsson, dotter och son till Oscar trädde då in i bilden. Möbeltillverkningen fortsatte och affärsverksamheten byggdes ut i etapper och 1966 stod en ny byggnad på 5 våningar klar mitt emot järnvägsstationen i Emmaboda.

År 1977 gick ägandet vidare i släkten då Sveas son Åke Svensson och Osvalds son Lars Carlsson tog över ledarskapet.  Möbeltillverkningen fortskred fram till år 1980 då möbelfabriken såldes vidare, och verksamheten inriktades mot möbelförsäljning för både privat hemmiljö samt offentlig miljö. År 2006 invigdes Emmaboda Möbler, på den plats vi ligger på idag.
 

Nutid

Emmaboda Möbler jobbar kontinuerligt med att utveckla vår service och vårt utbud. Vår ambition är att bygga långsiktiga samarbeten, framför allt med dig som kund, men även med våra leverantörer.

Grundidén i företaget är densamma som vid starten- kvalitet lönar sig verkligen i längden!

Vi hälsar dig varmt välkommen till vår hemsida och in till vår butik!

 


Frakt

Fri frakt inom Sverige!

Om du handlar för över 1500 kr.